Augustus 2020 Importeur van Deeptech

Importeur van Deeptech                            

 

Voor veel klanten is het wel bekend dat ik al jaren een groot fan ben van het merk Deeptech.
Deeptech is fabrikant van analoge detectoren, effectief en zonder poespas. Het is graven of niet graven. Puur vertrouwen in het geluid.

Ik zoek zelf met diverse merken metaaldetectoren, en zo heeft elk merk/type wel zijn eigen specifieke eigenschappen die mij doen besluiten welke metaaldetector het meest geschikt is voor mij op dat moment en situatie.

De Deeptech Vista Smart plus gaat vaak mee naar oude gronden waar weinig moderne verontreiniging ligt, klein tot middelgroot ijzer discrimineren lukt prima maar stukjes folie klinken helaas te mooi en doet de gebruiker graven. De Vista Smart staat bekend om de ultieme combi;  geweldige diepgang, hoge reactie snelheid en hoge gevoeligheid.

In de loop der tijd heb ik al  diverse successen geboekt met mijn Smart Plus waar ik met diverse andere detectoren het gevoel had dat de akker leeg was.  Veel van mijn mooiste vondsten zijn met de Vista Smart plus gedaan.

In het verleden ben ik dealer geweest van dit merk maar nadat mijn leverancier gestopt is ben ik ook gestopt met de verkoop hiervan. Voor mijzelf uiteraard wel een eigen exemplaar achtergehouden ;-)

De afgelopen tijd is het merk Deeptech sterk aan het ontwikkelen geslagen.
Zo hebben ze recentelijk de Vista X uitgebracht en een nieuwe versie van de Deeptech Vista Smart.
De Deeptech Vista Smart PRO uitvoering. De pro uitvoering is compleet vernieuwd, van top tot teen, van design t/m de elektronica.

Ze zijn afgestapt van het toch wel oubollige/Spartaanse uiterlijk en hebben de nieuwe modellen een flitsend en eigentijds design gegeven. Het enige waar ik bij de Smart t.o.v. het oude model optisch nog herkenning in zie zijn de functies van de knoppen. Van dit nieuwe design werd ik erg enthousiast want het oog wil uiteraard ook wat. Daarnaast geeft de fabriek aan dat ook de prestaties nog verder geoptimaliseerd zijn, de nieuwe Smart zou nog eens 10% beter presteren en ook ‘rustiger’ zijn. Man man 10% beter presteren….nog beter??? Wouw, Ik ben benieuwd.

Voor ons reden genoeg om te besluiten dit merk weer op te nemen in mijn assortiment.
Niet omdat het verdienmodel op dit merk aantrekkelijk is, in tegendeel. Voor een verkoper is deze marge niet interessant, maar puur omdat ik zo achter dit merk sta en dan met name de prestaties ervan. Voor mij is Vista lijn van Deeptech een perfecte aanvulling op de rest van het assortiment.
Zo gezegd zo gedaan, en inmiddels zijn we de ‘verse’  importeur van het merk Deeptech geworden.

Gisteren hebben we een eerste voorraad Deeptech producten binnen gekregen, en nieuwsgierig als ik ben wil ik uiteraard de nieuwste modellen zelf testen. De Smart Pro heeft gisterenavond gelijk al de vuurdoop gehad, ik heb er een uurtje mee gelopen.

Het design van de twee nieuwe modellen vindt ik echt super gaaf en praktisch, zo is de elektronica kast een stuk kleiner dan de voorgangers en is zowel de ondersteel als de middensteel uitgevoerd in carbon, heerlijk lichtgewicht! De detector is prima in balans, ik zou er prima een dag mee kunnen lopen.

Ik ben naar een stukje grasland gegaan waar ik al minstens 15 jaar zoek.
Deze akker heeft mij in de loop der jaren al diverse leuke vondsten opgeleverd maar de laatste paar keren dat ik er zocht voelde het veld aan als ‘leeg gezocht’.

De functies en het instellen van de Smart PRO uitvoering zijn nagenoeg gelijk aan de andere Smart uitvoeringen, dat voelt gelijk vertrouwd. Het zoeken met deze machine ging erg goed, de detector is inderdaad merkbaar ‘rustiger’ / ‘stabieler’, dat is erg fijn. Of hij nu echt 10% dieper gaat heb ik nog niet kunnen merken, wel heb ik toch 2 vondsten kunnen doen. Een musketkogel en een klein vingerhoedje, dus toch weer vondsten! Het was afzien m.b.t. het graven, daar het erg warm was en de (klei)grond bikkel hard was door de droogte.

Ik had beter een pikhouweel mee kunnen nemen i.p.v. een schep. Het is bekend dat met droge grond de diepgang minder is dus als ik nu toch 2 vondsten gedaan heb…tja dan zou ik zomaar verrast kunnen worden als de grond wat natter is en meer diepgang toe laat….yesss.

Ik ben erg enthousiast over de detector, en kan maar 1 echt minpuntje noemen waar ik me een beetje aan stoorde. Dat is de handgrip. Het foam van de handgreep is was flexibel wellicht omdat het nieuw is, dit geeft wat beweging bij het zwaaien met de detector. Ik verwacht dat dit wel opgelost is als de detector wat meer gebruikt is, en wat verstijft is.  Verder zit er geen draadloze voorziening op m.b.t. een hoofdtelefoon maar ach voor degene die dat wensen is een los bluetooth setje van een ander merk zo geregeld en toegepast op dit model. Zelf loop ik met een lichtgewicht hoofdtelefoontje met draad van XP (XP FX01) perfect voor mij.

Verder heb ik alleen maar lof voor dit prachtige model, ook het vervangen van de batterijen is een stuk gemakkelijker geworden met dit nieuwe model. Dop losschroeven en vervangen. Heel simpel.

Ook denk ik dat met name liefhebbers van het inmiddels failliete merk Tesoro erg geïnteresseerd zullen raken in dit geweldige merk.

De Vista X ga ik een volgende zoektocht meenemen, ik heb er nu al zin aan om hem uit te proberen!

Wie geïnteresseerd is neem gerust contact met ons op ook als u vragen heeft.

We helpen u graag!

Groetjes,

Alwin
Detectorandus