De zoekmiddag van 8 oktober 2016…memorabel wat mij betreft

De zoekmiddag van 8 oktober 2016…memorabel wat mij betreft ;-)

Een zaterdagmiddag zoals ik wel vaker doe, even een paar uurtjes er op uit om te zoeken.

Veel akkers zijn momenteel weer vrij van aardappelen en mais, dus de hobby kan weer volop gepraktiseerd worden.

Ik heb twee vaste zoekmaten, Riemer, alias Ommenaar en Martin, alias indian. Soms zoek ik met de ene, de andere keer weer met de andere.

Vandaag samen met Martin er op uit voor een zoektocht in de regio.
We hadden de neiging om ‘voor het gemak’ wederom een akker te pakken waar we vaker gezocht hebben. Dit zou makkelijk zijn want dan hoef je niet meer de boer te benaderen/te zoeken voor toestemming, dat vragen voor toestemming vergt immers kostbare (zoek)tijd….;-)

Onderweg naar de welbekende akkers kwamen we een akkertje tegen die we nog niet kenden, het ‘lonkte’ naar ons als het ware….’kom maar hoorde ik volgens mij zachtjes fluisteren…’ Na wat overleg besloten om dan toch maar even tijd te investeren voor de toestemming, en deze akker te proberen. De toestemming voor deze akker was gelukkig snel geregeld.

Totaal hebben we c.a. 2.5 uur gelopen en de opbrengst is erg goed en divers te noemen.
Bovenop een rijkelijk aantal muntjes hadden we ook een paar heuse toppers!

De toppers:
Grappig, Martin en ik liepen vlakbij elkaar en hij vroeg op een gegeven moment ‘zou je hier op graven?’….ik met mijn zwiepstok er over heen…hmmm…ja hoor maar ik denk dat het een wat groter voorwerp is en dat het diep ligt.

Hij had dat gevoel ook en ging graven………komt er na een paar keer spitten een heus percussie pistool uit de grond, bouwjaar c.a. 1840! Geweldig toch om deze te vinden? Deze verdient het zeker om weer gerestaureerd te worden. 

Tevens heeft hij ook nog een hondenbelastingplaatje gevonden uit 1896, ook erg leuk.


En dan ik…..Ik had binnen 10 minuten zoeken al een zilveren kwartje van koning Willem II, jaartal 1849….dus mijn middag kon al niet meer stuk….maar even later kwam er nog wat leuks uit de grond….een gouden ‘draadjes’ ring.

Een schitterende ring gemaakt van gouddraad, met bestemming een fragiel vingertje…..
Dit is een oud ringetje omdat het een ‘draadjes ring’ betreft, ook een merkje staat er nog niet in….een intens gevoel als zo’n gouden ringetje je vanuit het zand weer toelacht na honderden jaren ;-)

Wat een geweldige hobby hebben we toch!