Hobby

Het zoeken met een metaaldetector, wellicht ook een interessante hobby voor u?

Graag wil ik u informeren wat de “zoeker” beweegt om de hobby uit te oefenen.
En wie weet neemt ook u, na het lezen van dit stuk, binnenkort deel aan deze geweldige hobby!

Waarom zoeken met een metaaldetector?
Zoeken met een metaaldetector doe je in de buitenlucht. Lekker gezond, en  veel lichaamsbeweging!  
Zoeken met een metaaldetector kun je met het hele gezin, vrienden, partner of alleen doen, maar ook in verenigingsverband. De hobby is geschikt voor zowel jong als oud, groot of klein.
De hobby is geschikt voor elk budget, het is een hobby die niet duur hoeft te zijn! Er is al een detector vanaf € 99,95 euro!
Met een verstandige aanpak, en doorzettingsvermogen, kun je de aanschaf van de metaaldetector zelf terugverdienen! Dit terug verdienen kun je doen door het zoeken naar euro’s of kostbare zaken, maar ook door het meenemen van het metalen “afval”, zoals koper en lood, wat je vindt tijden de zoektochten. Als je dit metalen afval een tijdje opspaart en inlevert bij een oud ijzer handelaar kan het een leuk zakcentje opleveren! Tevens ben je dan goed bezig voor het milieu!

Het zoeken met een metaaldetector kun je doen vanuit verschillende beoogde doelen en of interesses. Dit kan uiteraard per persoon verschillen.

Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan:
Zoeken naar oude zaken zoals voorwerpen of munten. Om hiervoor goed resultaat af te kunnen dwingen is het noodzakelijk om je te verdiepen in de streekhistorie. Ken de omgeving waarin je wilt zoeken, en weet wat er vroeger speelde.

Voor het zoeken naar sieraden en euro’s kun je het beste zoeken in speeltuintjes of op recreatieterreinen, campings en recreatieplassen. Veel geld en sieraden worden verloren tijden het spelen, kamperen, tijdens zwempartijtjes, of op evenementen.

Vind je het interessant om oude voorwerpen en geld te vinden? Dan zijn de regio's waar vroeger vervening is geweest zeker interessant en lucratief!

De grond bij met name kanaaldorpen, waar vroeger vervening is geweest zoals bijvoorbeeld Hoogeveen is dan erg interessant,

Na het steken van het turf in dergelijke plaatsen was de grondarm en schraal. Om deze grond enigszins weer vruchtbaar te kunnen maken, en om de turfvaart altijd de kunnen voorzien van lading, werden de akkers vroeger voorzien van stadsdrek. Dit stadsdrek was afkomstig van onder andere de straten en de  stadsmarkten. En werd middels de boot naar onze regio vervoert.

Het stadsdrek bevatte, behalve het afval, ook veel verloren zaken. Om deze reden vindt je dan ook,  tussen de pijpenkoppen en scherfjes, oud geld. Dit oude geld bestaat voornamelijk uit duiten, koninkrijksgeld van koning Willem I, II, III of koningin Wilhelmina, maar ook het buitenlandse geld ontbreekt niet. Tevens kom je ook oude voorwerpen en verloren sieraden tegen.

Als je wat dichter bij de oudere steden, zoals Coevorden, gaat zoeken dan worden de vondsten nog ouder, tot wel honderden jaren terug. In deze regio's zijn met een metaaldetector heuse muntschatten gevonden!

Mocht u geïnteresseerd zijn geraakt, advies willen, of andere vragen hebben? Stel ze gerust, ik beantwoord ze graag!

Begin 2014 zijn we als verlengstuk van de hobby, een eigen bedrijf gestart in metaaldetectors, en zijn dus úw regio dealer waar u terecht kunt voor alle A-merk metaaldetectors!

Bent u wel geïnteresseerd geraakt maar twijfelt u of u een detector aan wilt schaffen?

Wij bieden de mogelijkheid om een detector te huren voor een schappelijke prijs.
En beslist u na het huren om toch een detector aan te schaffen?
Dan maken we u een passende aanbieding!Met vriendelijke groet,

Alwin Ballast
www.detectorandus.nl


Er zijn geen producten in deze categorie.