Goudpannen

U denkt nu waarschijnlijk "Goudpannen in Nederland? Dat kan toch niet?”
Nou.......echt wel!


Ook in Nederland wordt deze hobby bedreven. In landen zoals Duitsland, Frankrijk, Engeland, Oostenrijk, België, Scandinavië, Polen en Zwitserland wordt er zelfs in club- en wedstrijdverband uitgeoefend. Natuurgoud (stofgoud en nuggets) wordt hoofdzakelijk gevonden in de beekjes en rivieren, en kan in principe overal voorkomen.

Een stukje geschiedenis:
In de 19e eeuw kwam er een echte 'Goldrush' op gang in Klondike. Vanuit de gehele wereld kwam een grote volksverhuizing naar die goudvelden op gang, die zijn weerga niet kende. Iedereen, van Chinees tot Duitser, dacht er rijk te worden. Natuurlijk zijn er van die doorgewinterde goudzoekers geweest die er inderdaad schatrijk van geworden zijn. Maar voor velen liep het uit tot een armoedig bestaan met soms een extraatje. De personen die echt aan deze goldrush verdienen waren de handelaren die voorzagen in goudpannen en andere voorzieningen. Goedzoekers betaalden meestal in goldnuggets.

Waarom en waar goudpannen?
Goudpannen kan zowel individueel als in teamverband gedaan worden maar het is ook zeker een aanrader als gezinsactiviteit! Pappa, mamma en de kinderen vermaken zich allemaal prima!

Tijdens de vakantie in Limburg (bijv. rivier de Geul), België, Frankrijk of Scandinavië etc. gezellig met het gezin goudpannen, dit kan in (berg)riviertjes en beekjes. Eventueel in combinatie met het zoeken met de detector.

Je zal  je zelf nog doen verbazen bij het vinden van je eerste stofgoud!

Wat heb je nodig om succesvol te kunnen goudpannen:
Dit is nou een prima hobby, als het niet te veel mag kosten.
Als je alleen in riviertjes wil gaan 'pannen' heb je alleen maar een basis setje nodig bestaande uit drie verschillende pannen en een zeef. Daarnaast een paar glazen buisjes om je goudschat in te doen, een schep, laarzen en eventueel een klein pikhouweeltje en klaar ben je. Een basissetje pannenset koop je al onder de 50 euro en dat is in feite al meer dan genoeg om aan de gang te gaan!

Wij van Detectorandus zijn er van overtuigd; goudpannen is één van de leukste gezinsactiviteiten om te doen tijdens uw vakantie!

 

 


Product vergelijk (0)


GARRETT Goudpan set DE LUXE gravity trap

GARRETT Goudpan set DE LUXE gravity trap

Deze Garrett Goudpannenset bestaande uit de volgende producten:* 15" goudpan "the super sluice"* 14"..

€59,95 Excl. BTW: €49,55

GARRETT Goudpan set GRAVITY TRAP

GARRETT Goudpan set GRAVITY TRAP

Deze Garrett Goudpannenset bestaande uit de volgende producten:* 14" goudpan* 10.5" goudpan (gravity..

€44,99 Excl. BTW: €37,18

XP Goudpan Basis set

XP Goudpan Basis set

XP GOLD PAN STARTER KIT (GP-STARTER-KIT ) Word geleverd met: XP GOLD PAN 37 cm – 15’’ XP GOL..

€39,95 Excl. BTW: €33,02

Weergeven 1 t/m 3 van in totaal 3