Menu
Menu
Deze website maakt gebruikt van Cookies om de gebruikerservaring te verbeteren.

de beste metaaldetector voor uw kind

De beste metaaldetector voor uw kind

Wat is een goede metaaldetector voor mijn kind? Een veelgehoorde vraag van ouders.
Er zijn verschillende metaaldetectors speciaal ontworpen voor kinderen.  Deze zijn lichter, hebben andere functies en zijn gemakkelijker te hanteren dan metaaldetectors voor volwassenen. Lees in onderstaand artikel welke metaaldetector geschikt is voor uw kind. 

Op onze categoriepagina metaaldetectors voor kinderen vindt u ons volledige aanbod. 

Metaaldetector voor kinderen

Een metaaldetector voor een kind heeft een kortere steel, kleinere zoekspoel, zijn in lengte verstelbaar en licht in gewicht.
Ideaal voor kinderen om er voor langere duur plezier mee te hebben.

De bediening kan analoog of digitaal met een display zijn. Een digitale metaaldetector met een display is vaak iets duurder dan een analoge metaaldetectoren met draaiknoppen.
Om te zorgen dat uw kind zorgeloos en met plezier op pad gaat, geven wij onderstaande tips voor de aanschaf van een metaaldetector.

      

Metaaldetectors voor kinderen van 5 tot 8 jaar  

Ons assortiment metaaldetectors hebben we zorgvuldig uitgekozen op basis van prijs, kwaliteit en prestatievermogen. Wat als een metaaldetector een munt op 5 cm diepte niet kan vinden? Of het verschil niet ziet tussen een spijker en muntje? Dit kan tot teleurstelling leiden bij uw kind en willen we natuurlijk voorkomen. De volgende kinder metaaldetectors bevelen we u van harte aan en zijn zorgvuldig uitgekozen: 

1)      Nokta Makro Mini hoard (coolkit) (volledig waterdicht)

2)      Detectorandus MD Coinfinder

3)      Detectorandus MD Coinhunter

Alle kinder metaaldetectors hebben een waterdichte zoekspoel alleen meestal is de bedieningskast niet waterdicht. Hiermee kan uw kind dus prima met de zoekspoel in een waterplas zoeken. Wanneer de metaaldetector in een waterplas valt dan is het mogelijk gebeurd met de pret. Ook een regenbui kan ervoor zorgen dat uw metaaldetector defect raakt. De Nokta Makro Mini Hoard (Coolkit) is volledig waterdicht, dat vinden wij voor kinderen een pluspunt.

 

Metaaldetectors voor kinderen van 8 tot 12 jaar 

1)      Nokta Makro Midi Hoard (volledig waterdicht)

2)      Minelab Go Find 22 (super compact in te schuiven en gemakkelijk te vervoeren)

3)      Minelab Go-find 11 (super compact in te schuiven en gemakkelijk te vervoeren)


Alle metaaldetectoren hebben een waterdichte zoekschijf, maar de Nokta Makro Midi Hoard is volledig waterdicht. Dit maakt dat u zich geen zorgen hoeft te maken bij een regenbui of als uw kind de metaaldetector per ongeluk in een plas water laat vallen. De Minelab Go-find serie heeft als groot voordeel dat deze metaaldetectoren enorm compact zijn. Ze zijn makkelijk in elkaar te schuiven (ingeklapt 56 cm) en daardoor gemakkelijk te vervoeren op de fiets of in een rugzak. Met een vinddiepte van 20 centimeter voor kleine vondsten (bijvoorbeeld een munt) is de Minelab Go-find serie een uitstekende metaaldetector voor uw kind.

 

 

Metaaldetectors voor kinderen vanaf 12 jaar

1)      Minelab Vanquish 440

2)      Quest X10

3)      Quest X5

4)      Minelab Go-find 44

Wij hebben ervoor gekozen om de Minelab Vanquish 440 bovenaan in de top 3 te zetten. Dit is omdat de Vanquish serie van Minelab zich onderscheidt van andere metaaldetectors in deze prijsklasse. Tevens werkt deze metaaldetector met de unieke frequentietechnologie Multi-IQ (leidt tot nauwkeurige en verbeterde detectie prestaties) en heeft een vinddiepte voor kleine objecten tot 30 centimeter. Andere metaaldetectors in deze prijsklasse werken met één frequentie tegelijk waardoor ze op moeilijke grond of de vloedlijn aan zee slecht presteren. De Vanquish serie van Minelab heeft daar geen enkele moeite mee.

De Quest X5 heeft alle opties die nodig zijn voor een succesvolle zoektocht. Zo beschikt deze metaaldetector bijvoorbeeld een pinpoint functie, kan het VDI getalwaarden weergeven en heeft voorgeprogrammeerde menu’s zoals “Jewelry” en “Coins”.

De X10 is uitgebreider en heeft bijvoorbeeld meer discriminatie mogelijkheden (rommel uitschakelen). Ook is de X10 volledig waterdicht waardoor een regenbuitje niet in de weg hoeft te staan. Ook kan men met dit product ‘waden’ en tot aan het middel in het zoetwater zoeken naar verloren sieraden. De Quest serie werkt op een accu en dient dus opgeladen te worden voor vertrek.

U heeft nog  vragen, of u twijfelt u na het lezen tussen enkele modellen voor uw kind?
Neem contact op via  het contactformulier of WhatsApp, we helpen u graag. Doorgaans ontvangt u dezelfde dag nog een reactie.

Ps. mocht u op zoek zijn naar metaaldetectors voor een kinderfeestje, ook hiervoor kunt u ons benaderen.